PERSONVERN

Hvem vi er
Vår nettstedsadresse er https://svalbardmuseum.no/no/ Svalbard museum er en stiftelse med virkeområde på Svalbard.

Denne personvernerklæringen gjelder for Svalbard museum som behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger på eget nettsted. Personvernerklæringen beskriver hvordan vi innsamler, bruker og deler personopplysninger når du aksepterer å bruke våre nettsider. Det omfatter hvordan vi registrerer opplysninger gjennom bruk av informasjonskapsler (cookies) om din bruk av våre nettsteder og utveksler opplysninger med tredjeparter.

Personvernerklæringen gjelder ikke andre parters nettsteder og Svalbard museum tar ikke ansvar for andre parters bruk av personopplysninger. Vår behandling av personopplysninger er innenfor rammen av generelle regler i norsk personopplysningslov og annen relevant lovverk, blant annet markedsføringsloven og bokføringsloven.

Behandling av personopplysninger
Eksempler: når du sender inn epost til oss via kontaktskjema på nettsiden vil informasjonen din (navn, henvendelsen gjelder, epostadresse) kunne bli delt med relevante parter; for eksempel når vi vedlikeholder og utvikler webside, vår regnskapsavdeling eller andre parter dersom din epost videresendes for relevante svar. Informasjonen du gir oss lagres slik at vi kan gi svar på din henvendelse. Du kan når som helt ta kontakt med oss for sletting av informasjon. Vi sletter da alt som loven tillater oss å slette.

Personvern og informasjonskapsler (cookies)
Når du besøker vårt nettsted, registrerer vi informasjon om ditt bruker­mønster. Registreringen foretas for på sikt å forbedre din og andres brukeropplevelse.

Google Analytics
Nettstedet bruker Google Analytics som analyseverktøy. Informasjonen vi får herfra deles ikke med andre parter. Informasjonen som registreres analyseres ved bruk av analyse­verktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjons­kapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Opplysningene slettes etter maksimalt 560 dager.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Noen ganger bygger vi inn innhold fra andre nettsteder. Dette innholdet vil oppføre seg som om du hadde besøkt nettstedet informasjonen kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Informasjonskapsler
Ingen av informasjons­kapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Din IP-adresse anonymiseres ved bruk av «anonymizeIP». Du kan lese mer om og også hvordan du kan slette informasjonskapsler/cookies her: https://nettvett.no/

Det er frivillig å gi fra seg opplysningene om brukermønster. Ved besøk på vår nettside, vil du få valg om du aksepterer benyttelsen av cookies. Ønsker du ikke at informasjon om ditt brukermønster skal registreres, kan du svare nei på forespørselen.  Det vil ikke påvirke din tilgang til vår nettside, men kan påvirke brukeropplevelsen.

Du kan til enhver tid tilbakekalle ditt samtykke. Tilbakekall gjennomføres ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser. Du finner informasjonen om dette i «Hjelp»-funksjonen i nettleseren din. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til cookies kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Sosiale medier: Facebook side, Instagram (Meta)
Vi har som firma opprettet firmabruker (Business page) på Facebook samt på Instagram. Besøker du våre sider vil vi ved hjelp av cookies som plasseres i din enhet og andre tekniske løsninger, kunne hente ut informasjon om hvilke innlegg du har sett på vår side, din alder og ditt kjønn. Basert på hva du liker, deler og leser vil Meta også kunne selge markedsrett profilering.

Som administrator av siden vil vi kunne slå opp i anonymisert statistikk over hvor mange som har sett våre innlegg, samt alder og kjønn til de som har sett innleggene. Vi vil også kunne benytte Meta sine tilbud om profilering av innlegg til utvalgte brukere ut fra alder, kjønn og interesser. Statistikken og profilen utarbeides av Meta i samsvar med Meta sine bruker­betingelser. For mer informasjon om innhenting og bruk av personopplysninger fra Meta sine sider, se Metas egne personvernerklæring.

Rettigheter
Dersom du mener at Svalbard museum ikke har overholdt sine rettigheter har du anledning til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Klagen sendes til Datatilsynet https://www.datatilsynet.no/

Kontaktinformasjon
Har du spørsmål om personvern i Svalbard museum knyttet til våre digitale flater, ta kontakt med oss. Adresse: Svalbard museum, pb 521, 9171 Longyearbyen, tlf 79 02 64 90. Besøksadresse: Forskningsparken, Longyearbyen.