Hopp til hovedinnhold

Om fotosamlingen

Svalbard Museums digitale bildearkiv består av mer enn 28.000 digitale bilder. Vi får stadig inn nye foto, og jobber kontinuerlig med digitalisering og publisering av disse. Motivene spenner over mange tema: natur, folkeliv, dyr, arbeidsliv osv. og dekker tidsperioden fra slutten av 1800-tallet og fram mot vår egen tid.

Alle bildene i arkivet er gitt til, og unntaksvis kjøpt av, museet. Bildene er gjort tilgjengelige for personlig bruk og for bruk i undervisning og forskning. Den som ønsker å bruke bildene til noe annet enn dette er selv ansvarlig for å sørge for at bruken er i tråd med gjeldende regler for åndsverk og publisering. Vi tar vanligvis ikke betalt for å levere ut kopier til privat bruk, men kan i noen tilfeller kreve en avgift for å gi tilgang til høyoppløselige filer, og for bilder som brukes kommersielt.

Mange av bildene har vi usikker informasjon om. Men kanskje vet du hvor bildet du ser på er tatt, eller hva den ukjente personen heter? Fortell oss det du vet om bildene, så sjekker vi saken og legger infoen på nett. Bruk tilbakemeldingsfunksjon i arkivet, eller send e-post til: kontor@svalbardmuseum.no

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 2