Hopp til hovedinnhold

Personvern og cookies

Hvem vi er

Svalbard museum er en stiftelse med virkeområde på Svalbard.

Denne personvernerklæringen gjelder for Svalbard museum som behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger på eget nettsted. Personvernerklæringen beskriver hvordan vi innsamler, bruker og deler personopplysninger når du aksepterer å bruke våre nettsider. Det omfatter hvordan vi registrerer opplysninger gjennom bruk av informasjonskapsler (cookies) om din bruk av våre nettsteder og utveksler opplysninger med tredjeparter.

Personvernerklæringen gjelder ikke andre parters nettsteder og Svalbard museum tar ikke ansvar for andre parters bruk av personopplysninger. Vår behandling av personopplysninger er innenfor rammen av generelle regler i norsk personopplysningslov og annen relevant lovverk, blant annet markedsføringsloven og bokføringsloven.

Behandling av personopplysninger

Eksempler: når du sender inn epost til oss vil informasjonen din (navn, henvendelsen gjelder, epostadresse) kunne bli delt med relevante parter; for eksempel når vi vedlikeholder og utvikler webside, vår regnskapsavdeling eller andre parter dersom din epost videresendes for relevante svar. Informasjonen du gir oss lagres slik at vi kan gi svar på din henvendelse. Du kan når som helt ta kontakt med oss for sletting av informasjon. Vi sletter da alt som loven tillater oss å slette.

Informasjonskapsler (cookies)

Nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

Vi bruker Google Analytics for å analysere bruken av våre nettsider. Vi registrerer informasjon om hvilke sider som blir besøkt, hvor brukerne kommer fra, når sidene våre blir besøkt, hvilke plattformer og enheter som er mest brukt osv.

Vi bruker også tredjeparts løsninger for deling av innhold til sosiale medier. Vi har også mulighet for deling av videoer fra YouTube. Vi bruker også Facebook-pikselen for å måle og optimere annonsekampanjer.

Ved å besøke og benytte deg av Svalbard museums sine nettsteder samtykker du til denne bruken.

Generell informasjon om cookies

De aller fleste moderne nettsider benytter informasjonskapsler i dag. En informasjonskapsel er en tekstfil som legges i din nettlesers internminne. Du kan selv velge om du vil tillate dette eller ikke, og du kan slette informasjonskapselen når du vil. Informasjonskapselen vil kun installeres i den nettleseren på den enheten du besøker vår nettside med.

Datatilsynet om bruk av cookies - https://www.datatilsynet.no/Teknologi/Internett/cookies/

Slik sletter du cookies fra din nettleser
https://www.nrk.no/retningslinjer/slette-informasjonskapsler-1.11984693

Rettigheter

Dersom du mener at Svalbard museum ikke har overholdt sine rettigheter har du anledning til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Klagen sendes til Datatilsynet https://www.datatilsynet.no/

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personvern i Svalbard museum knyttet til våre digitale flater, ta kontakt med oss på e-post: post@svalbardmuseum.no 

Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 2