Hopp til hovedinnhold

Ofte stilte spørsmål

Her er informasjon som kan være kjekt å ha før du besøker oss.

Bildet viser to smilende ansatte ved Svalbard museum.

Billetter, bestilling, grupper, tidsforbruk

Hvor land tid trenger jeg for et besøk i museet? 
Vi anbefaler 60-90 minutter til utstillingen. Det er sitteplasser underveis i utstillingen.  

Billett 
Kjøpes ved oppmøte i museet. Vi har ikke billettsalg på nett.   

Betaling 
Vi aksepterer de fleste kjente kredittkort. Det er ikke minibank ved museet. Vi ønsker helst oppgjør med kort fordi det ikke er banktjeneste i Longyearbyen. Vi tar ikke Vipps.

Grupper 
(15 fullt betalende personer for gruppepris)
Bestill besøk for grupper i forkant av besøket.

Ekstra åpning utenom ordinær åpningstid
Kontakt oss for pris og informasjon. Det hender rett som det er at det passer bedre for en gruppe å komme til oss før eller etter ordinær åpningstid.  

Servicetilbud

Kafé/servering 
Vi selger vann på flaske og boks. Nærmeste kafé ligger noen få minutters spasertur unna. 

Hund
Det er ikke tillatt med hund inne i museet. Servicehunder er unntatt.  

Sko 
Det er tradisjon i Longyearbyen å ta av seg skoene når man kommer innendørs. Dette praktisere ved mange offentlige institusjoner (bibliotek, legekontor, lokalstyret mm). Alternativt kan du benytte sko-overtrekk som du får hos oss. Ta gjerne med skotrekkene når du forlater om du ønsker å gjenbruke dem. Våre skotrekk er så miljøvennlige som mulig. 

Garderobe 
Store ytterjakker, vesker og bager er ikke tillatt i museets utstillinger. Det er ubetjent garderobe med kleshengere, skohyller og låsbare oppbevaringsbokser (gratis).   

Hittegods 
Vi oppbevarer hittegods i en begrenset periode. Har du mistet/glemt noe? Kontakt oss på post@svalbardmusem.no  

Spesielle behov

Museet har god adkomst og framkommelighet for rullestolbrukere, rullatorer og lignende. Adkomst, toaletter, utstilling og museumsbutikk er på en flate, første etasje. For besøkende til magasin, kontorer mm (skjer etter avtale): det er heis i bygget.  

Hørselshemmede 
Hørselshemmede kan få utlevert tekster på flere språk til utstillingene ved ankomst. Ta kontakt med betjening i billettutsalg. 

Synshemmede 
Førerhund/servicehund er tillatt. Det er god belysning ved inngangene til museet og ved billettutsalg. Det er dempet belysning i utstillinging.  

For astmatikere og allergikere 
Interiør hovedsakelig i treverk. Det er mange gjenskapte miljøer i museet, for eksempel fangsthytte samt utstoppede dyr. Det er mange dyr/dyrepelser i utstillingen.  

Ledsager 
Ledsagerordningen gjelder, bevis må forevises. Ledsager kommer inn gratis, den som blir ledsaget betaler vanlig inngangsbillett.  

Baby og små barn 
Toalett med stellebord er tilgjengelig på tilrettelagt toalett ved resepsjonen. Du kan ta med trille/barnevogn inn i museet om du har små barn. Museet har ikke barnevogner/triller til utlån/leie. 

Barn og aktiviteter

Barn liker seg i museets utstilling. Barna kan grave ut et skjelett av en øgle, krype i gruvegangen og se på modeller/dyr i barnevennlig høyde. 

Museet har også særskilte arrangementer med jevne mellomrom. Her er oversikten over hva som skjer ved museet


Bildet viser en kvinne og en jente som ser på varer i museumsbutikken.

Museumsbutikk

Vi har en stor og flott museumsbutikk med bøker, reiseminner, kunsthåndverk og mer. 


Adkomst og parkering

Parkering 
De fleste som besøker museet kommer til fots eller med buss for grupper. Det er kort vei fra Longyearbyen sentrum og Longyearbyen havn til museet.

Flybuss/transport/taxi
Flybussen stopper like utenfor museet/Forskningsparken. For rutetider, sjekk www.svalbardbuss.no (Svalbard Buss og Taxi) For taxi til transportoppdrag eller sightseing: www.svalbardbuss.no eller telefon + 47 79 02 13 05

Bildet viser en plakat om Frøhvelvet og mennesker som studerer plakaten.

Frøhvelvet - Svalbard Global Seed Vault

Kan jeg lære noe om Frøhvelvet i museet? 
Ja. Museet har tekst og bilder om Frøhvelvet, samt en modell av hvordan Frøhvelvet ser ut innvendig.  

Kan man besøke Frøhvelvet?
Ja, fra utsiden. På grunn av sikkerheten kommer man ikke inn i bygget men du er velkommen til å besøke Frøhvelvets parkeringsplass og uteområde. Det står informasjonsskilt ved parkeringsplassen. Utsikten er flott. 

Hvor ligger Frøhvelvet? 
Frøhvelvet ligger ca 5 km utenfor Longyearbyen, i et område som krever at man har isbjørnsikring om du går til fots. Det finnes guidede turer som går innom Frøhvelvet. Du kan også ta taxi til/fra Frøhvelvet.

Du kan lese om Frøhvelvet i museets utstilling og på Frøhvelvets offisielle hjemmeside. 

Bildet viser skute som ligger i omgitt av havis. Mange menn har hoppet ned på havisen. Skuten er ganske stor, med 2 master. Bildet er fotografert av Thorleif Bjertnes omtrent i 1933-1934.

Samlingene

Historiske bilder/fotosamlingen 
Dersom du finner bilder i vår fotosamling som du ønsker å bruke, kontakt oss. Fortell oss hvilket bilde (SVF-nummer) du er interessert i.

Gjenstandssamlingen 
I tillegg til gjenstandene i utstillingene kan vi anbefale Digitalt Museum. Her kan du søke etter ulike gjenstander fra Svalbard og andre museer i Norge. Har du behov for å besøke våre magasiner? Ta kontakt.

Arkivsamlingen 
Museet har en samling arkiver.

Presse/media

Bildet viser Hiorthfjellet ved Longyearbyen i måneskinn.

Turistinformasjon

Framdeles ikke fått svar?
Ta kontakt med oss: post@svalbardmuseum.no 


Museum24:Portal - 2024.03.19
Grunnstilsett-versjon: 2